П`ятниця, 19.04.2024, 21:49Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика

Головна » 2010 » Листопад » 4 » Фестиваль "Дитячі мрії"
12:57
Фестиваль "Дитячі мрії"
9 жовтня в м. Івано-Франківськ відбувся
Крайовий мистецький фестиваль для новацтва "Дитячі Мрії"
 
   9 жовтня в м. Івано-Франківськ відбувся 10-й, ювілейний, Крайовий мистецький фестиваль для новацтва «Дитячі Мрії». Темою ювілейного фестивалю став карнавал.

    На урочисте відкриття фесту ми вирушили до Ратуші. Бунчужний бр. Барс вів за собою різнобарвну колону новацтва: хто в одностроях, хто в карнавальних костюмах, хто в вишиванках. На площі на нас звалилось «щастя» (вибухнула хлопавка і посипались сердечка) – і кожен намагався зловити хоча б одну його пелюстку.

   Загальну знимку зробили перед «Білим домом»: новацтво, юнацтво, братчики – сестрички і Вінні-Пух на передньому плані.

   В домівці на нас чекало театралізоване відкриття. Королева карнавалу (комендант фестивалю Тьотя Леся) приймала своїх «підданих» - новаків в карнавальних костюмах, яких представляв королеві бр. Барс (Чебурашка).

   Братчик Іван Мочкодан (Музикант) створював нам відповідний настрій. Ми мандрували різними країнами, де проходять різноманітні карнавали. Всім відомі знамениті карнавали в Ріо-де-Жанейро або Венеції. Отож, ми побували в Квебеку (Канада) на сніговому карнавалі, відвідали музей льодових скульптур (їх зіграли юнаки 101 куреня). Перейнявшись духом прекрасного, новаки створили свої скульптурні композиції: «Бій українців з половцями», «Годинник», «Танець дружби» та ін.

    Чарівний порошок та магічне 173-тє заклинання перенесли нас до французької Ментони, де ростуть найбільші в Європі цитрусові сади і проходить апельсиново-лимонно-мандариновий карнавал. Апельсинова принцеса (с. Оксана Габа) запропонувала позмагатись в поїданні лимонів – відбою від бажаючих не було, так всі прагнули з’їсти лимон і втримати на обличчі посмішку. Всі учасники отримали наліпки-посмішки, а найстійкіші - медальки «супер-зірочки».

    Під музику, яка холодила кров, ми потрапили до Німеччини на карнавал привидів. Там нас зустріла весела компанія «нечисті» (юнацтво 101 куреня і бр. Барс). Кожен рій створив свій «чарівний ліхтарик» - всі настільки різноманітні і симпатичні, що вибрати найкращий виявилось нереальним.

    Після смачного обіду всім додалось сил на другу частину святкового дня. Настала черга виступів наших талановитих новаків. Нелегко довелось вельмиповажному журі (Королева – Тьотя Леся, Апельсинова принцеса – Оксана Габа, Смерть – бр. Барс) визначати кращих, тому що кожна дитина, яка наважилась вийти на сцену, вже переможець, вже молодець. Кожна дитина по-своєму талановита: той має дзвінкий голос, той найголосніше співає, та експресивніше танцює, цей наймелодійніше грає, ця натхненно декламує. Фестиваль – це перш за все свято. І недаремно діти написали в своїх відгуках: «Мені запам’яталось, як мені аплодували», «Стільки подій, емоцій, переживань!» Кожен отримав на згадку про фестиваль гарну подяку, журнал «Пташеня» від Софійки Нагірної, книжечку «Хатинка на ялинці» від куреня «Перші Стежі», відзначку і магнітик з Вінні-Пухом. А володарі перших місць – дипломи і книги від Івана Малковича і «А-БА-БИ-ГА-ЛА-МА-ГИ».

   Свято вдалось! Вдалось завдяки зусиллям непересічних братчиків і сестричок, які підготували своє новацтво, які бавились, як діти, виконували ролі масовки на підтанцьовках і творили разом зі своїм новацтвом маленькі «шедеври». Дякуємо гніздовому бр. Івану Мочкодану за участь в святі 35 гнізда в повному складі. Особлива подяка виховникам ст. Івано-Франківськ, як братчикам і сестричкам роїв, так і гніздовим – с. Оксані Румак та Анничці Королишин, які організували свої гнізда. Ви – молодці! Це ви зі своїми дітьми створили наше свято.

   Дякуємо батькам, які підготували такі чудові костюми своїм дітям.

   Дякуємо юнакам 101 куреня, які грали в театралізованому представленні, вели номінації, допомагали в їдальні та в залі.

   Велика подяка станичному Івано-Франківська Олегу Хімію, який опікувався нами і діставав нам зірочку з неба (вирішував всі наші питання).

   Дякуємо провідниці ОК с. Олі Герус за розуміння наших проблем і допомогу! Свято відбулось! До наступного свята!
Автор новини: Оля Подгорнова, ПС
Переглядів: 968 | Додав: Стежка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Joice  
0
Thanks for sharing. Your post is a useful contriutbion.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 |