Четвер, 28.03.2024, 19:11Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика

Головна » 2011 » Червень » 9 » Весняні спогади
08:19
Весняні спогади

Весняні спогади сокальських пластунів
       Великдень для сокальських пластунів як і для всього християнського світу – це величне свято очищення душі та підготовки до зустрічі з Отцем в час його Воскресіння.
     Традиційна стійка біля Плащаниці супроводжувалась спілкуванням з священиками кафедрального собору святих апостолів Петра і Павла, читанням молитов та буклетів про Великодні свята на Україні.
      Новаки з роїв «Солодкі полунички» та «Спритні вовченята» дякують за вервечки, які їм подарував реалі затор духовної літератури Петро Сусол.
 
       Третього великоднього дня церковне подвір’я кафедрального собору в.. Апостолів Петра і Павла у м. Сокалі наповнилося весняним дитячим співом, який прославляв Воскресіння Христове і прихід весни. Радісно дзвонили дзвони. Сонячна погода сприяла гарному святковому настрою.
        Крім школярів та пластунів, водити гаївки на церковне подвір’я завітали й перехожі сокальчани з доньками й синами, які, гуляючи, почули святкові церковні дзвони та дитячий спів. Слова пісень та рухи прості, тож дуже швидко навіть малеча голосно наспівувала гаївки, танцювала «Подоляночку».
        Пісні та ігри зібрали біля храму людей різного віку. Діти та молодь забавлялися, а старші тішилися, споглядаючи на нащадків. Їх душі раділи, коли дивились на них. Поважні пані згадували свої «літа молодії», друзів, з якими колись виводили гаївки…
 
         Вже традиційно 6 травня, у День Св.Юрія, у Сокалі проходить фестиваль пластової творчості .
         Цього року розпочалося це дійство із засідання круглого столу, на якому були присутні пластуни станиці Сокаль, представники влади, церкви, громадськості. Під час засідання круглого столу відбулася презентація наукової роботи «Розвиток Пласту на Сокальщині» Вікторії Плюхін, учениці Сокальської гімназії імені Олега Романіва. Вікторія розповіла про виникнення Пласту на Сокальщині, його занепад та відродження, про видатних пластунів Сокальщини. Представники пластових осередків Сокальщини (с.Двірці, с.Княже, с.Куличків, с.Хлівчани, м.Сокаль) розповіли про свою діяльність, досягнення і проблеми.
       Після засідання круглого столу відбулися церемоніали фестивалю: іменування пластунів-новаків вручення курінних хусток юначкам куреня ч. 28. ім. Христини Алчевської та юнакам куреня ч. 57 ім. Василя Сидора-Шелеста, привітання іменинників Юрків. Пластунів привітали о. Андрій, заступник голови Сокальської РДА Наталія Карташова, завідувач Сокальським РМК Галина Гібляк.
           А на десерт – яскрава концертна програма від пластунів Сокальщини!
Переглядів: 1247 | Додав: Стежка | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 |